Davutoğlu: Biz olmasak Erdoğan bir hiçti

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 28, 2022 / 10:28

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisi ile birlikte Ali Babacan’a yönelik, “Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Davutoğlu, “Biz olmasak Tayyip Erdoğan bir hiçti” dedi.

Davutoğlu, TV5 televizyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın sözlerine “ihanet” ifadeleri üzerinden tepki gösteren Davutoğlu, “Bazı kavramlar yıpratılmamalı, yerinde kullanılmalı. Eğer yerinde kullanmazsanız o kavram bir gün gelir sizi vurur. Sayın Cumhurbaşkanının en büyük zaafı, hesaba çekileceği şey kibri, niteliğe düşman oluşu ve mutlak kudreti kendisinde görmesidir” dedi.

Davutoğlu, “Bizim nihai sadakatimiz Allah’a, ait olduğunuz topluma, milletedir. İlkelere uymayanlara değil Tayyip Erdoğan babam olsa sadakat göstermem. Benim hiçbir faniye nihai sadakatim yoktur” dedi.

NEDEN ÜLKEYİ EMANET ETTİ
Davutoğlu, Erdoğan’a “ihanet” sözleri nedeniyle dava açmayı düşündüğünü de söyledi. Bugüne kadar siyasi dava hiç açmadığını anımsatan Davutoğlu, “Türkiye’de Başbakanlık yapmış birini kimse ihanet ile suçlanamaz, kimse hain diyemez. Varsa elinde bir delil beni Divan-ı Harp’te yargılasın. Sayın Erdoğan siz adalete ihanet ettiniz. Ben bir hiçtim de neden ülkeyi emanet etti? Kimseye diyet borcum yok. Sayın Erdoğan insanlara rızık veren makam da değil, izzetli kılan makam da değil” ifadesini kullandı. Davutoğlu, şöyle devam etti:

BABACAN İÇİN DE GEÇERLİ
“Neden bugünkü bakanların uluslararası şöhretleri yoktu da bizim vardı. Bu Sayın Babacan için de geçerlidir. Sayın Babacan da çalışarak geldi. Kimse hakkını yiyemez. Çetin yollardan geldik. Sayın Cumhurbaşkanı lütfetmiş! Sadece o söylese, provokatörlerini karşımıza getiriyorlar, ‘Tayyip Erdoğan olmasa sen bir hiçtin, sen onun yüzünden bakan oldun’; yok canım! Biz olmasak Tayyip Erdoğan bir hiçti aynı zamanda. Bizler ayrıldıktan sonra Tayyip Erdoğan’daki değişimi herkes görsün. Çünkü bizler ayrıldıktan sonra ona hakikati söyleyecek kimse kalmadı. Kimse bize bu muameleyi yapamaz.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top