Davutoğlu: Demokrasi şehitlerine saygı müze inşa ederek olmaz

Davutoğlu: Demokrasi şehitlerine saygı müze inşa ederek olmaz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet iradesi üzerinde ne askeri ne de sivil darbecilerin vesayetini kabul etmiyoruz. 59 yıl önce kaybettiğimiz Menderes’i, Zorlu’yu ve Polatkan’ı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet iradesi üzerinde ne askeri ne de sivil darbecilerin vesayetini kabul etmiyoruz. 59 yıl önce kaybettiğimiz Menderes’i, Zorlu’yu ve Polatkan’ı rahmetle ve saygıyla anıyoruz… Şunu bütün vatandaşlarımın bilmesini isterim. Darbe hukukunu tahkim edenlerin, güçlendirenlerin “Biz darbelere karşıyız” demeleri tam bir aldatmacadır…
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Darbeler demokrasi tarihimizin kara lekeleridir. Bizim görevimiz, daima millî iradeye sahip çıkmak ve darbecilerle yılmadan sonuna kadar mücadele etmektir. 27 Mayıs’ı ve diğer darbeleri hiçbir zaman unutmayacağız.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Demokrasimizin işleyişine ve milletimizin iradesine vurulmuş en ağır darbelerden birisi olan 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde Adnan Menderes’i, Fatin Rüştü Zorlu’yu, Hasan Polatkan’ı rahmetle anıyor, hukukun tam manası ile hakim olduğu bir Türkiye temenni ediyorum.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Demokrasi tarihimizin yüz karası #27Mayıs darbesinin 60. yılında merhum Adnan Menderes’i ve arkadaşlarını rahmetle ve saygıyla anıyorum. Halkın iradesini tanımayan cuntalara ve vesayet odaklarına asla izin vermeyeceğiz.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Demokrasi ve Özgürlükler Adası, hayırlı olsun. Ama asıl olması gereken Türkiye’yi özgürlüklerin yaşandığı ve demokrasinin geliştiği bir ülke yapmaktır. Demokrasi şehitlerimize gerçek saygıyı, müzeler inşa ederek değil, Türkiye’yi daha özgür ve demokratik kılarak gösterebiliriz.