Davutoğlu’dan Babacan’a deklarasyon tepkisi: Sizi ne rahatsız etti?

Davutoğlu’dan Babacan’a deklarasyon tepkisi: Sizi ne rahatsız etti?
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, üçlü deklarasyon önerisinin DEVA Partisi tarafından reddedilmesine tepki gösterdi.DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçen hafta Doğu Karadeniz gezisi sırasında Gelecek Partisi...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, üçlü deklarasyon önerisinin DEVA Partisi tarafından reddedilmesine tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçen hafta Doğu Karadeniz gezisi sırasında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan kendilerine, ‘Saadet, Gelecek ve DEVA partilerinin ortak deklarasyon yapalım’ önerisi geldiğini, bu önerinin partinin başkanlık kurulunda 21 üyenin tamamı tarafından reddedildiğini söylemişti.

DAVUTOĞLU: SİZİ NE RAHATSIZ ETTİ?
Babacan’In bu sözlerine Davutoğlu’ndan yanıt geldi. Halk TV yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Davutoğlu, deklarasyonu reddeden Gelecek Partisi’nin Başkanlık Kurulu üyelerine, sizi ne rahatsız etti?” diye sorudu:

“DEVA’da ‘hayır’ diyen 21 arkadaşıma soruyorum: İki paragraflık metinde sizi ne rahatsız etti kimlik olarak? ’28 Şubat’ı yapmak isterlerse onlara karşı mücadele edeceğiz’ dememiz mi, rahatsız etti? ’28 Şubat’ı örtü gibi istismar ederek yolsuzluk yapanlara karşı mücadele edeceğiz’ dememiz mi? Bizlerle beraber olmak rahatsız ettiyse altılı masada da beraberiz. Atomize olan siyaseti toparlamamız lazım. ‘Ben’ dememek, ego yapmamak lazım.”

‘KARAR VERMİŞLER, HAYIRLI OLSUN’
Üçlü deklarasyonu Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’na da verdiğini ve kendisinin bunu kabul ettiğini belirten Davutoğlu, DEVA Partisine kapılarını kapamadıklarını söyledi. Ancak Babacan’ın açıklamalarından sonra, tekrar bu teklifi vurgulamanın saygısızlık olacağını belirtti. “Bir karar vermişler, hayırlı olsun. Ama bu kararın kimlikle ilişkilendirilmesini özellikle o kimliğin doğrudan muhatabı olan kitlelere bırakıyorum” dedi.