Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Ya söyleme ya yap

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Ya söyleme ya yap
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesine yönelik gerçekleşmeyen talimatı için, “Herkes, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaten atacağı geri...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesine yönelik gerçekleşmeyen talimatı için, “Herkes, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaten atacağı geri adıma zemin oluşturdu. Madem ‘İstenmeyen adam ilan edeceğiz’ diye hamaset yapıp kendini meydanda alkışlatıyorsun, sonra da 24 saat geçince geri adım atıp ülkeyi ikinci kez rezil etmeyeceksin. Ya yapmayacağın şeyi söylemeyeceksin ya da söylüyorsan yapacaksın. Böyle bir liderin, böyle bir ülkenin sözünü artık kim ciddiye alır” dedi.
Davutoğlu’nun gündeme ilişkin açıklamaları şöyle:

DENİZ YÜCEL VE BRUNSON AÇIKLAMASI
“Kavala’dan çok daha ağır ithamlarla suçlanan rahip Brunson hangi bağımsız yargı kararıyla serbest bırakıldı? Yine Cumhurbaşkanı düzeyinde en ağır ithamlarla suçlanan Deniz Yücel bağımsız yargının hangi kararıyla Almanya’ya dönebildi? Merkel talimatı verdi, Deniz Yücel’i serbest bıraktılar. Yabancıları, ‘Biz talimat verelim, daha önce yaptığı gibi yine yapar’ sözüne kim inandırdı? Allah rızası için bu adamlar eğer suçsuzsa niye hapisteydiler, yok suçlu idiyseler nasıl olur da bağımsız Türk yargısının kararıyla değil de Trump’ın ve Merkel’in talimatlarıyla serbest kalırlar.”