DAVUTOĞLU’NDAN İNTİKAM ALMAK İÇİN KAPATTILAR

DAVUTOĞLU’NDAN İNTİKAM ALMAK İÇİN KAPATTILAR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasını Erdoğan’ın Davutoğlu’ndan intikam almak istemesine bağladı. CHP lideri kapatma kararını eleştirirken şöyle konuştu:"Bu üniversite neden kapatıldı?...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasını Erdoğan’ın Davutoğlu’ndan intikam almak istemesine bağladı. CHP lideri kapatma kararını eleştirirken şöyle konuştu:

"Bu üniversite neden kapatıldı? Maltepe'de çok güzel bir alanı vardı. Pırıl pırıl öğrenciler, dinamik, her görüşten akademisyenler vardı. Göz kamaştıran bir üniversite durumundaydı, genç bir üniversiteydi. Ama intikam almak için üniversiteyi kapattılar. Kimden? Sayın Ahmet Davutoğlu'ndan. Niçin ayrıldın? Niçin hak hukuk diyorsun, niçin adalet diyorsun, niçin üniversite diyorsun? Bu nedenle kapatıldı orası.

Devlet kin ile yönetilmez. Devleti kinle yönetirseniz, yıpratırsınız. Devlette adalet olması lazım. Hak olması lazım. Hukuk olması lazım. Siz bugüne kadar pek çok üniversiteye yardım yaptınız. Yardım yaptığınız hiçbir üniversiteye biz CHP olarak çıkıp 'Neden yardım yaptınız?' demedik. Bilime, teknolojiye, insana yatırım yapıyorsanız buna karşı çıkmadık."