Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener’e teşekkür

Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener’e teşekkür
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı YouTube yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhafazakarlara yönelik adımlarını değerlendiren Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu'nun...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı YouTube yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhafazakarlara yönelik adımlarını değerlendiren Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu'nun adımları sahadaki yumuşamaya katkı sağlıyor bizi de rahatlatan adımlar oluyor” dedi, Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü teklifine destek verdiğini hatırlattı.

Davutoğlu başörtüsünün referanduma götürülmesi teklifini ise “Türkiye’de toplumsal barışa vurulacak en büyük darbe” sözleriyle değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener’e “masadan ayrıl” çağrısını oy kaygısına bağlayan Davutoğlu, “MHP’nin oylarının yetmediğini görüyor. Ya HDP ile iş tutacak ya Sayın Akşener’e ya bizlere bir yerlerden gelecek. CHP’yi bir kutba koyup orayı dağıtmaya çalışıyor” dedi.

50+1 sisteminin AK Parti’yi, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’e ve MHP lideri Bahçeli’ye bağımlı hale getirdiğini söyleyen Davutoğlu, Altılı Masa’nın iki büyük ortağı olan Kılıçdaroğlu ve Akşener’e teşekkür etti, oy hesabını hiçbir zaman gündeme getirmediklerini söyledi. Davutoğlu, “Getirmemeleri hem onların siyasi olgunluğunu gösterir hem de ortadaki siyasi realiteyi. Hangi parti %25 ile Cumhurbaşkanlığını alır? Hangi parti %15? Herkes bunu bilmeli. Yüzde yarımın bile önemli olduğu bir yerde, Altılı Masa yeni bir Cumhurbaşkanı için Türkiye'nin en büyük şansıdır. Böyle düşünenler ayrı bir parti kurabilir” dedi.