Davutoğlu’ndan ‘Türkiye Yüzyılı’ eleştirisi

Davutoğlu’ndan ‘Türkiye Yüzyılı’ eleştirisi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, parti genel merkezinde düzenlenen “Gelecekte Gençlik Modelimiz: Acil Eylem Kalıcı Vizyonu Planı” konulu etkinliğe katıldı. Davutoğlu özetle şöyle konuştu:‘TÜRKİYE YÜZYILI’ SANSÜR...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, parti genel merkezinde düzenlenen “Gelecekte Gençlik Modelimiz: Acil Eylem Kalıcı Vizyonu Planı” konulu etkinliğe katıldı. Davutoğlu özetle şöyle konuştu:

‘TÜRKİYE YÜZYILI’ SANSÜR YASALARIYLA YAZILMAZ
“Yarın ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ diye bir açıklama yapılacağı söyleniyor. ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ ne ile yazılır biliyor musunuz? İnsan onuruna saygı duyan özgürlüklerle ve demokratik bir hukuk düzeniyle yazılır. Otoriterlikle ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ yazılamaz. 15 gün önce sansür yasası çıkaracaksınız, gençlerin atacağı bir tweet, onların tanımladığı bir gerçekliğe aykırı görülecek ve hapse atılabileceksiniz, ‘Türkiye Yüzyılı’ndan’ bahsedeceksiniz.

Türkiye’nin Yüzyılı, sansür yasalarıyla değil, özgür düşünceyle yazılacak ve onu bu gençler yazacak. ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ yasaklarla değil, ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ insan onuruna yakışan insan hak ve özgürlükleriyle yazılacak. ‘Türkiye Yüzyılı’ mafya çeteleriyle, organize suç örgütleriyle oluşturulan yolsuzluk düzeniyle değil, temiz siyaseti savunan, yüzleri tertemiz, gömlekleri bembeyaz Gelecek gençleriyle yazılacak”