DBP’YE OPERASYON ‘Diyalog yetine zulmü seçtiniz’

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 24, 2022 / 00:51

Diyarbakır merkezli 9 ilde Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) yönelik düzenlenen operasyonda, arasında DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. HDP, yaşananları “siyasi mühendislik amacı taşıyan seçim operasyonu” olarak nitelendirdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “PKK/KCK” soruşturması kapsamında DBP’ye düzenlenen operasyon bu sabah saatlerinde eş zamanlı yapıldı. Operasyon kapsamında DBP’nin Ankara’daki Genel Merkezi ile il başkanlıklarında arama yapıldı.

Ankara’daki aramanın ardından DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır gözaltına alındı. Bu ismin yanı sıra diğer illerde gözaltına alınanlar Diyarbakır, Van, Şırnak, Batman, Mardin, Ağrı, Gaziantep, Şanlıurfa il eş genel başkanları oldu.

İKTİDARIN SEÇİM HAZIRLIĞI

DBP Eş Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, operasyonun “Kürt halkının demokratik siyaset yapmasını engellemek amacını” taşıdığını söyledi. 2023 seçim sürecine işaret eden Aydeniz, “Gözaltılar tam da bu iktidarın seçime giderken, kendine göre bir seçim sürecini hazırlama talebidir” dedi.

HDP: SEÇİM OPERASYONU

Operasyona karşı yazılı açıklama yapan HDP Merkez Yürütme Kurulu da seçim sürecine işaret etti. HDP MYK’dan yapılan yazılı açıklamada, “AKP – MHP iktidarının anti-demokratik, yargıyı araçsallaştıran ve siyasi mühendislik amacı taşıyan seçim operasyonudur” denildi.

Selahattin Demirtaş, DBP’ye yönelik operasyona tepki gösterdi: “Diyalog yerine zulmü seçtiğinize göre bunun siyasi sonuçlarını da peşinen kabul etmiş oluyorsunuz. Hayırlısı olsun!”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top