DEKANA LİNÇ

DEKANA LİNÇ
TRT Haber’de katıldığı 15 Temmuz özel yayınında 15 Temmuz’dan gereken dersin alınmadığını belirten Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse’nin “Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor” sözleri...

TRT Haber’de katıldığı 15 Temmuz özel yayınında 15 Temmuz’dan gereken dersin alınmadığını belirten Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse’nin “Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor” sözleri cemaat ve tarikatları rahatsız etti. Tarikatların sözcüleri bir biri ardına açıklamalarda bulundu.
Menzil Tarikatına yakınlığıyla bilinen yazar Serdar Tuncer, “FETÖ’cülere dense ki: bir metin yazacaksınız ve 15 Temmuz günü devlet televizyonunda bir ilahiyat hocası tarafından okunacak, bu kadarını hayal bile edemezlerdi. Ali Köse Hoca bir hayalin de ötesini gerçekleştirmiş. Peki neden? Anlayan beri gelsin” İfadelerini kullandı.
Tuncer’in ardından, Nurculuğuyla bilinen AK Parti Milletvekili Said Yüce de Ali Köse’ye tepki gösterdi. Cemaat liderlerini ve tarikat şeyhlerini “Medrese ve tekkelerde yetişmiş medar-ı iftihar zat’lar” olarak tanımlayan Yüce, Köse’yi önce ‘bıyıksız’ olmasıyla eleştirdi, tepki gelince “Meselemiz bıyık ve görüntü değil elbette” diyerek geri adım attı.
‘DÜŞÜNÜN SEVİYEYİ’
İsmailağa Cemaati’nin hocalarından ‘Cübbeli Ahmet’ lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü de Ali Köse’yi hedef aldı. Ünlü, “Bu adam, 15 Temmuz’da ‘Allâh-u Ekber sesleri demokrasi seslerini bastırmamalı’ diyen bir ilâhiyatçı! Düşünün seviyeyi! Artık bu kişinin başında bulunduğu kurumdaki talebelerin îmanlarını Allâh’a emânet ederiz!” ifadelerini kullandı.
‘ALLAH AKIL VERSİN’
Köse’nin sözlerine destek veren Cengiz Er de linç edildiğini bu sebeple paylaşımını kaldırdığını söyleyerek şu paylaşımı yaptı:
“Prof. Ali Köse’nin TRT Haber’de FETÖ ile ilgili ses getiren sözlerine destek verdiğim için açıktan ve özelden isimlerini verdiğim gruplarca yoğun saldırıya maruz kaldım. O tweetimi kaldırdım. Allah bu mahalleye de medyasına da akıl fikir versin. Ne haliniz varsa görün”