Delta kaygısı

Delta kaygısı
Rusya'nın başkenti Moskova'daki korona virüsü vakaları artarken, Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'den Delta (Hint) varyantı uyarısı geldi. Sobyanin, daha önce korona virüsü enfeksiyonu geçiren ve aşı olan bireyler arasında Hint...

Rusya'nın başkenti Moskova'daki korona virüsü vakaları artarken, Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'den Delta (Hint) varyantı uyarısı geldi. Sobyanin, daha önce korona virüsü enfeksiyonu geçiren ve aşı olan bireyler arasında Hint varyantı nedeniyle yeniden vakalar görüldüğünü açıkladı.
Moskova Belediye Başkanı "Kişinin Hint varyantından korunması için bağışıklık seviyesinin Wuhan varyantına kıyasla iki kat daha yüksek olması gerekiyor. Bu nedenle tekrarlanan vakalar görüyoruz, aşı olanlarda hastalık görüyoruz" diye konuştu.
Sobyanin, Moskova'da 1.5 milyon kişinin korona virüs aşısının ikinci dozunu aldığını belirterek, "Öncelikle azami hızda aşılanmamız gerekiyor, her halükarda bu en güvenli koruma. Aşılananlar hasta olsa bile, çoğu hafif geçiriyor, büyük bölümü de hastalığa yakalanmıyor. Mümkün olduğunca fazla sayıda Moskovalının en kısa sürede aşılanması gerekiyor. O zaman virüsün yayılmasını önleyecek bir bariyer, kalkan oluşur" dedi.
Başta başkent Moskova olmak üzere Rusya'da vakaların yeniden artması üzerine Sobyanin, korona virüsü salgını nedeniyle kentte uygulanan kısıtlamaları 29 Haziran'a kadar uzatmış ve yeni tedbirleri duyurmuştu. (Sputnik)

Ruslarla birlikte delta da gelir mi

Rusya’dan Türkiye’ye uçular 22 Haziran’da başlayacak. Sezon sonuna kadar 1 milyon Rus vatandaşının Türkiye’de tatilini geçirmesi bekleniyor. Türkiye’deki uzmanlarsa hala 5 binlerde seyreden vaka sayısı nedeniyle kaygılı. Delta varyantının da devreye girmesi ile yayılımın yeniden artmasından endişe ediliyor.