Demek ki oluyormuş

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 14, 2022 / 08:48

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında kızı H.K.G.’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirmesi ve H.K.G’nin cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin dava Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talebiyle 30 Ocak’a çekildi.

Daha önce davanın ilk duruşmasının 22 Mayıs’ta yapılacağı açıklanmıştı.

Bu karar öncesinde AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV’ye “Dava mümkün olduğu en yakın tarihe çekilmelidir. Örtbas söz konusuysa en ortaya çıkması lazım” demişti.

SANIKLAR HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ
Bu arada H.K.G.’nin avukatı; tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında tutuklama talep etti. H.K.G.’nin avukatı ayrıca dosyaya da gizlilik kararı verilmesini istedi.

NTV yayınına katılan ve talepleri üzerine duruşma tarihinin öne alındığını belirten Aile ve Sosyal Hizmetlet Bakanı Derya Yanık da sanıkların tutuklanması ve dava dosyasına gizlilik kararı verilmesi talebinde bulunduklarını kaydetti.

Bakan Yanık, “Bahis konusu TCK’daki katalog suçlardandır; tutuklanmanın olayın niteliği gereği teşvik edildiği suçlardan biridir. Biz de tutuklu yargılama talebinde bulunduk” diye konuştu.

SAHTE KEMİK TESTİNE SORUŞTURMA
DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 yaşındayken kemik testine gönderilen H.K.G’nin yerine başkasının sokularak 21 yaşında olduğuna yönelik verilen sahte rapora ilişkin de ayrı bir soruşturma başlattı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kemik raporunu yazan doktora bakanlığın soruşturma açtığını belirtti.

TAKİPSİZLİK VEREN SAVCI HAKKINDA İNCELEME
İddialarla ilgili iddianame geçen hafta kabul edilmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün, H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve annesi Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul’da 2012 yılındaki cinsel istismar soruşturmasında “kovuşturmaya yer olmadığına” hükmeden savcı hakkında inceleme başlatmıştı.

HİRANUR’A TEPKİ GÖSTEREN KILIÇ: TARİKATLAR İSTEDİ, MEB İHRAÇ ETTİ
Hiranur Vakfı’na sert tepki gösteren ilahiyatçı ve yazar Cemil Kılıç, görevinden ihraç edildiğini duyurdu.

İlahiyatçı ve yazar Cemil Kılıç sosyal medya hesabından, “Tarikatlar istedi, MEB ihraç etti” başlığıyla duyuruda bulundu.

Kılıç, “Bugün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 23 yıllık eğitimcilik görevime son verildi” dedi.

Cemil Kılıç, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında kızını evlendirdiği ve kızının cinsel istismara uğradığı haberlerinin ardından, “Sapıklığa tepki gösteriyoruz; İslam’a saldırı var, diye bağırıyorlar. Yazıklar olsun! İslam’a saldıran asıl sizsiniz! Çünkü siz sapkın amellerinizle İslam’ı yıkmaya çalışıyor, İslam’ı tahrif ediyorsunuz. Biz ise arı duru İslam’ı sizin şerrinizden korumaya çalışıyoruz” demişti.

Kılıç’ın, “Biz Şeriat dininden değil İslam dinindeniz. Buna karşı laikliği güçlendirmeliyiz” açıklaması üzerine Yeni Akit gazetesi tepki göstermişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top