DEMİR YUMRUK KARDEŞLER

DEMİR YUMRUK KARDEŞLER
Milli takım sporcuları Esma Hüsna ile Hüseyin Babat kardeşler, İtalya'da düzenlenecek Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.Türk Milli Takımı, İtalya'da 25 Eylül'de başlayacak Yıldız Kadın ve Erkekler...

Milli takım sporcuları Esma Hüsna ile Hüseyin Babat kardeşler, İtalya'da düzenlenecek Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Türk Milli Takımı, İtalya'da 25 Eylül'de başlayacak Yıldız Kadın ve Erkekler Avrupa Boks Şampiyonası hazırlıklarını Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'da bulunan Kadıdağı Kamp Merkezi'nde sürdürüyor.

Kadın takımında bulunan 16 yaşındaki Esma Hüsna Babat ile erkek takımında bulunan kardeşi 15 yaşındaki Hüseyin Babat, şampiyonada Türkiye için ter dökecek. Mersinli kardeşler, şampiyonada birincilik kürsüsüne çıkıp İstiklal Marşı'nı okutmak azmiyle çalışmalarına devam ediyorlar.

Esma Hüsna Babat, boksa Mersin'de başladığını, bir süredir Trabzon'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde çalıştığını söyledi. 63 kiloda mücadele ettiğini dile getiren Esma Hüsna, "Kardeşim boksla ilgileniyordu, ona özendim, ben de ilgilenmeye başladım. Yaklaşık 3 yıl önce kardeşimin hocası beni fark ederek hazırlamaya başladı." dedi.