Demirören’in borcuna karşılık Ziraat’e devredilen araziler TOKİ’ye geçti

Demirören’in borcuna karşılık Ziraat’e devredilen araziler TOKİ’ye geçti
halktv.com.tr’den Hazal Ocak’ın haberine göre Demirören Holding’in 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon liralık kredi borçlarını ödememesi üzerine Ziraat Bankası’na geçen İstanbul Göktürk’teki arazilerin Çevre, Şehircilik...

halktv.com.tr’den Hazal Ocak’ın haberine göre Demirören Holding’in 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon liralık kredi borçlarını ödememesi üzerine Ziraat Bankası’na geçen İstanbul Göktürk’teki arazilerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ iştiraki Emlak Konut şirketine devredildi.

Demirören Holding, Ziraat Bankası’ndan aldığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık Göktürk Mahallesi Kemer Country’de, üzerinde golf sahalarının bulunduğu ait arazilerini ipotek ettirdi. İpotekten kısa bir süre sonra 4 Eylül 2018’de, araziler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açıldı. Bakanlığın hazırladığı imar planlarıyla alana ortalama 200 metrekare büyüklüğünde 306 konut için izin alınması sağlandı. Bakanlığın arazileri imara açan planı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmişken, Ziraat Bankası arazileri 20 Şubat 2020’de satışa çıkardı. İlan açıklamalarında çoğunluğu ‘konut’ alanında kaldığı ifade edilen araziler için on milyonlarca lira istendi. Bölgede yaşayanlar, bankaya bir ihtarname çekerek satışı durdurdu. Dava süreçleri devam ederken Ziraat Bankası’ndaki arazilerin bu kez de Emlak Konut’a geçtiği öğrenildi. Ziraat Bankası’nı söz konusu parseller için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile işbirliğine gitmişti. Bölge sakinleri bu işlem için de ayrı ayrı tapu iptali ve tescil davası açtı. İstanbul 7. Tüketici Mahkemesi araziyle ilgili uygulanabilecek her türlü işlem için tedbiren durdurma kararı aldı. Ancak arazilerde sondaj çalışmaları sürüyor.