Demirtaş: Bir tür Taliban İttifakı oluştu

Demirtaş: Bir tür Taliban İttifakı oluştu
Cezaevinde bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son olarak Yeniden Refah Partisi’nin katıldığı ve HÜDA PAR’ın da destek vereceği AKP, MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı için “Taliban ittifakı”...

Cezaevinde bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son olarak Yeniden Refah Partisi’nin katıldığı ve HÜDA PAR’ın da destek vereceği AKP, MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı için “Taliban ittifakı” nitelemesini yaptı. Demirtaş, Artı Gerçek’te yayımlanan yazısında “Cumhur İttifakı, Türkiye siyasi tarihinin en sağcı, en gerici bloku haline geldi. Bir tür Taliban İttifakı oluştu. Özellikle kadınların görüp görebileceği son seçim, bu olabilir. Çünkü Taliban İttifakı, ilk olarak kadınların haklarının gasp edilmesi için kolları sıvayacaktır. Kadınlar, bu seçimin öncü gücü olarak öne çıkmalı ve seçime renklerini, damgalarını vurmalı,” dedi. Demirtaş, “Türkiye Cumhuriyeti, ikinci yüzyılında Afganistan’a mı benzeyecek İsviçre’ye mi? Bu sorunun yanıtını siz vereceksiniz çünkü mühür sizde,” ifadesini kullandı.

Muhalefette HDP’yi düşman gören bir kesimin olduğunu söyleyen Demirtaş, “Demokrat, barış isteyen, birlikte eşit yaşamı savunan bir Kürt yerine Taliban’ı tercih edecek kadar ırkçılığın zehrine bulanmış bu kafalar, seçimin en büyük kaybedeni olacaklarının henüz farkında değiller” dedi. Demirtaş, tüm muhalefet listelerinde seçilebilecek yerlerden en az yüzde 50 kadın aday gösterilmesi gerektiğini belirterek ekledi “Aksi durum, tam bir ikiyüzlülük olur.”