Demirtaş: Destek kararı alsak yarın öğle yemeğini Saray'da yerim

Demirtaş: Destek kararı alsak yarın öğle yemeğini Saray'da yerim
Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önümüzdeki genel seçimlerde parti olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alsalar hemen serbest bırakılacağını belirterek,...

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önümüzdeki genel seçimlerde parti olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alsalar hemen serbest bırakılacağını belirterek, “Sabah erkenden tahliye edilirim ve Cumhurbaşkanlığı helikopteriyle saraya götürülürüm, öğlen yemeğini de orada yerim herhalde. Ama ben buraya kendim olarak girdim ve de öyle çıkacağım” dedi.

“ERDOĞAN GÖRÜŞMEK İSTERSE KİMSE ŞAŞIRMASIN”
T24’ten Cansu Çamlıbel’in sorularını yanıtlayan Demirtaş, HDP’nin diyaloğa hep açık olduğunu belirterek ortak aday sürecine ilişkin müzakere vurgusu yaptı. Demirtaş, “Müzakerenin açık ve şeffaf olması HDP’nin ön koşuludur. Önümüzdeki aylarda Erdoğan, HDP ile kameralar önünde görüşmeyi önerirse kimse şaşırmasın” dedi. Demirtaş, cumhurbaşkanı adayı olarak adı tartışılan Mansur Yavaş için “Temel konularda uzlaşma sağlandıktan sonra ismin ne olacağı ikinci plana düşer. Güven veren uzlaşma olursa her isim aday olabilir ve kesinlikle de kazanır” dedi.

“UYUYAMAYAN ÖDLEKLER”
Demirtaş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda da söylem ve hareketlerini analiz ettiği Erdoğan’ın güç gösterilerine rağmen aslında büyük korkuları olduğunu belirtti. “Güçlü, zalim görünen liderler gerçekte korkulu rüyalar görmekten uyuyamayan ödleklerdir” diyen Demirtaş, “Geniş halk kitleleri içinde güce tapan bir kesim olur. Güçlünün zalim olması, diktatör olması bu kesimler için sorun değildir. O kişinin yanında durarak kendilerini güvende hissederler. İşte Erdoğan güçlü, zalim, zorba lider profili çizerek bu kesimleri yanında tutmaya çalışıyor” ifadesini kullandı.