Demirtaş ne istiyor?

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 6, 2022 / 07:56

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın T24 yayınlanan “İğneyi kendimize” başlıklı yazısı için, “Belki uç bir soru oldu ama Demirtaş’ın önemli yazısını okuyunca aklımda beliren soru bu oldu: Demirtaş HDP’nin PKK’nın şiddet eylemlerini kınamasını mı istiyor?” yorumunu yaptı.

Murat Yetkin, yetkinreport’ta yayımlanan yazısında, Demirtaş’ın “Siyasetin ve şiddetin bir arada olamayacağını bizim de bildiğimizi, bütün sorunlarımıza Türkiye’nin bütünlüğü içinde çözüm aradığımızı ve onurlu bir barış için ciddiyetle çalıştığımızı tüm Türkiye’ye en uygun dille, söylemle anlatmamız gerekir” sözlerine atıfta bulunarak, “Kendi oy potansiyeli HDP’den fazla olan Demirtaş her halde “Her türlü şiddete karşıyız” demenin kitlelerde pek bir karşılığı kalmadığını, bu söylemin ne geniş seçmen kitlelerini ve devleti ne de PKK’yı memnun ettiğini artık görmüş olmalı” görüşünü dile getirdi.

Yetkin, “Daha açık sorayım: Demirtaş artık ‘Her türlü şiddete karşıyız’ demenin ötesinde HDP’nin PKK’nın şiddet eylemleriyle arasına başka türlü anlaşılamayacak bir çizgi çekmesini, kınamasını mı istiyor? Eğer böyleyse bu gerçek bir ilerleme sayılır” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top