Demirtaş: Pardon ‘adam’ demişim

Demirtaş: Pardon ‘adam’ demişim
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Demirtaş, 6 yıl önce görevden alınan ve yerine kayyum atanan, ardından da tutuklanan...

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, 6 yıl önce görevden alınan ve yerine kayyum atanan, ardından da tutuklanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’yı “Terör örgütü üyesi olduğu için, PKK üyesi olduğu için hapiste yatan” sözleri ile hedef alan Soylu’ya yanıt verdi.

Demirtaş, “Soylu’nun, Sayın İmamoğlu’nu hedef alırken Sayın Mızraklı’yı örnek göstermesi son derece doğrudur! Adam daha nasıl itiraf etsin! (Pardon “adam” demişim.)” şeklinde yanıt verdi.

Hakarete tepki
Demirtaş, AK Parti’li Tuzla Belediye Meclisi üyesi Türel Ağyol,’un Kılıçdaroğlu ve Akşener’in buluşmasını hakaret içeren bir mesajla Twitter hesabına koymasına ilişkin ise “Ağır hakaretin çok ötesinde” şeklinde yorumladı.

Demirtaş, “Mesele Meral Hanım ile Kemal Bey’e yapılan ağır hakaretin çok ötesinde. Muhalefete hapis, kayyım, ihanet suçlamaları, parti kapatma. Ve bu tipler de ülke yönetiminin her kademesinde. Taşları bağlayıp itleri salmak tam da budur işte!” ifadelerini kullandı.