Demirtaş’a cinsiyetçi saldırıda 1 kişi sorgulanıyor

Demirtaş’a cinsiyetçi saldırıda 1 kişi sorgulanıyor
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş hakkında sosyal medya platformu Twitter’da cinsiyetçi ve tehdit içerikli mesaj paylaşımı yapan ve gözaltına alınanlardan biri serbest bırakıldı.Önceki...

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş hakkında sosyal medya platformu Twitter’da cinsiyetçi ve tehdit içerikli mesaj paylaşımı yapan ve gözaltına alınanlardan biri serbest bırakıldı.

Önceki günlerde Başak Demirtaş, Vedat Muti hesabını kullanan kişi tarafından cinsiyetçi bir saldırıya uğramıştı. Saldırının ardından sosyal medyada “Başak Demirtaş Seninleyiz” etiketi açılmış ve yaşanan olaya tepki gösterilmişti. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de yaptığı paylaşımda olayın cezasız kalmayacağını söylemişti.


Dün ise olayla ilgili yeni bir gözaltı işlemi yapıldı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında V.Y. de gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda paylaşımı kendisinin yapmadığını söyleyen V.Y.’nin paylaşımı yapmadığı anlaşılınca emniyetteki sorgusunun ardından serbest kaldı. İlk gözaltına alınan şüpheli V.M.’nin ise sorgusu devam ediyor.