Demirtaş’a göre Suriye operasyonu için geri sayım başladı

Demirtaş’a göre Suriye operasyonu için geri sayım başladı
İktidar Suriye’ye operasyon için uygun koşulları oluşturmaya çalışırken, HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’tan da ‘geri sayım başladı’ çıkışı geldi. Edirne F Tipi Cezaevi’nden Medyascope için...

İktidar Suriye’ye operasyon için uygun koşulları oluşturmaya çalışırken, HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’tan da ‘geri sayım başladı’ çıkışı geldi. Edirne F Tipi Cezaevi’nden Medyascope için ‘Suriye’de yeni savaş’ başlıklı bir yazı kaleme alan Demirtaş, ‘her yönüyle tam bir dağılma ve çöküş halinde olduğunu’ söylediği AK Parti-MHP iktidarının yeni bir askeri harekatla çöküşü engellemeye çalıştığını belirtti.

VEBALİ AĞIR OLUR
“Görünen o ki, Suriye harekâtı için geri sayım başladı” diyen Demirtaş Türkiye’yi bataklığa sürüklemenin vebalinin ağır olacağını vurguladı: “Saray sofrası ile halk sofrasının durumunun görülmemesi, konuşulmaması için de ‘vatan, millet edebiyatına’ büyük bir gaz verilecek. Ekonomik krizin, ‘içinde bulunduğumuz şu zor günlerde’ konuşulması bile engellenecek. Böyle bir savaş ülke ve halk yararına değil, olsa olsa AKP-MHP iktidarı yararına olur. Dolayısıyla halkı düşünen ve demokrasiyi savunan her kesim savaşa karşı sesini cesurca yükseltmelidir. Kimse Anadolu’nun yoksul çocuklarını seçim propagandasında kullanmak için cepheye süremez.”