Demirtaş’a savunmasından soruşturma

Demirtaş’a savunmasından soruşturma
Edirne Cezaevi’nde 3 yıl 6 aydır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ikinci kez tutuklandığı dosya ile ilgili mahkeme ‘tutukluluğa devam’ kararı verdi.Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği, Selahattin...

Edirne Cezaevi’nde 3 yıl 6 aydır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ikinci kez tutuklandığı dosya ile ilgili mahkeme ‘tutukluluğa devam’ kararı verdi.
Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği, Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ hakkında ikinci kez tutuklama kararının verildiği dosyayla ilgili aylık rutin incelemesini yaptı. Mahkeme “Tutuklama tarihinden sonra şüpheliler lehine gelişen bir durumun olmadığı, şüphelilerin üzerlerine atılı suçların niteliği, mevcut delil durumu, delillerin karartılması ihtimalinin mevcudiyeti” gerekçesiyle Demirtaş ve Yüksekdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
TERÖR SORUŞTURMASI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş’ın önceki bir savunmasını gerekçe göstererek, terör soruşturması başlattı. Demirtaş savunmasında “Benimle ilgili operasyonun yürütücüsü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı. Haklarında suç duyurusu yaptık. Senin o güvendiğin Saray’dan büyük Allah var Yüksel Kocaman. Devran dönüyor, halk var. Sandık kurulduğunda güvendiğin dağlara kar yağacak. Bunların hepsinin hesabını yargı önünde vereceksiniz” ifadelerini kullanmıştı. Kararı sosyal medyadan duyuran Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, “Tekrar edelim o vakit bu soruşturma için de yargı önünde hesap verecekler” dedi.