‘Demirtaş’ı bu kadar uzun tutuklu yargılama doğru değil’

‘Demirtaş’ı bu kadar uzun tutuklu yargılama doğru değil’
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunmasıyla ilgili olarak “Selahattin Demirtaş, ben Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra tutuklandı,...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunmasıyla ilgili olarak “Selahattin Demirtaş, ben Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra tutuklandı, 2016 Kasım ayıydı zannediyorum. Bu kadar uzun süre hüküm giymeden tutuklu olmasını da doğru görmem. Kim olursa olsun doğru görmem” dedi.

Davutoğlu, şu görüşleri dile getirdi: “Sayın Başak Demirtaş sosyal medyada hepimizi çok üzen, insanlığa yakışmayan bir saldırıya muhatap olduğunda da kendisini arayıp ‘Sizin eşinizle ben çok ciddi bir siyasi mücadele yürüttüm ama sizin onurunuz benim eşimin onuru gibidir. Hiçbir fark görmem. Eğer herhangi bir saldırgan tutuma muhatap olursanız, herhangi bir şekilde bir gün destek isterseniz bilin ki ben buradayım, gelirim ve sizi sonuna kadar savunurum. Çünkü kadınların onuru esastır ve eşinizle siyasi rakip olmam, sizin onurunuza yapılacak bir saldırıya sessiz kalmam anlamına gelmez’ dedim. Kendisi de teşekkür etti. Eşim de yanımdaydı. Şimdi siyasi mücadele yürütürken insan olana yakışır şekilde yürütmek lazım.”