Demirtaş’ın canı Öcalan’ın elinde

Demirtaş’ın canı Öcalan’ın elinde
2019’daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile görüşen ve Öcalan’ın HDP’ye yönelik “yerel seçimlerde tarafsız kalın” çağrısını kamuoyuna duyuran...

2019’daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile görüşen ve Öcalan’ın HDP’ye yönelik “yerel seçimlerde tarafsız kalın” çağrısını kamuoyuna duyuran Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haftaki AK Parti grup konuşmasında yaptığı ‘İmralı’ çıkışını değerlendirdi.

Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuşan Özcan, “Erdoğan’ın niyetinin ne olduğunu bilemem. Bunu yalnız Erdoğan mı biliyor? Selahattin Demirtaş’ın Öcalan’a, Öcalan’dan da öte Kürt halkına, çıktığında bunlar sorulacak. Sen ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ niye dedin?” dedi.

Kendisini seçim öncesinde İmralı Adası’na gönderenin “devlet” olduğunu söyleyen Özcan, “Devlet kim? Başındaki Erdoğan. Ben Erdoğan’ın onay ve takdiri olmadan gidemem. Bu doğrudur, bunu kaç kez söyledim” açıklamasını yaptı.
Özcan, “çözüm süreci”ni bozmaktan sorumlu tuttuğu Demirtaş için ise “Çıktığında canını kurtarırsa eğer, siyaseten iş yapmayı bırakın sadece Abdullah Öcalan canını kurtarabilir” değerlendirmesi yaptı.