Demirtaş’ın tahliye talebine gerekçesiz ret

Demirtaş’ın tahliye talebine gerekçesiz ret
HDP’nin tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye başvurusu gerekçesiz olarak reddedildi. Demirtaş’ın avukatlarından Mahsun Kahraman koronavirüs riski nedeniyle yapılan başvurunun gerekçesiz reddedildiğini söyledi.Yaklaşık...

HDP’nin tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye başvurusu gerekçesiz olarak reddedildi. Demirtaş’ın avukatlarından Mahsun Kahraman koronavirüs riski nedeniyle yapılan başvurunun gerekçesiz reddedildiğini söyledi.
Yaklaşık 3.5 yıldır cezaevinde bulunan Demirtaş için avukatları iki hafta önce tahliye talebinde bulunmuştu. Avukat Mahsun Kahraman sosyal medya hesabından ayrı ayrı yaptıkları tutukluluğa itiraz ve tahliye taleplerinin gerekçesiz olarak reddedildiğini açıkladı.
“DEMİRTAŞ KORONAVİRÜS RİSK GRUBUNDA”
Karara tepki gösteren avukat Kahraman, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:
“Hipertansiyon, kalp ve solunum yolu hastalıkları nedeniyle koronavirüs risk grubunda olan Sayın Demirtaş için yaptığımız tahliye talebi, başvurudan 2 hafta sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedildi”
“İki hafta düşünüp bir gerekçe bile bulamayan Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, “karar, usul ve yasaya uygun olduğundan itirazın reddine” demiş. Çok haklı(!) bir gerekçe. Şüphelisi bile olmadıkları bir soruşturmadan tutuklanan Sayın Demirtaş ile Sayın Yüksekdağ için tahliye kararı verecek cesaretiniz yok. Gerekçe yazacak yüzünüz yok”