Demirtaş’tan Akşener’e cevap var

Demirtaş’tan Akşener’e cevap var
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Selahattin Demirtaş’ın “Dışarıda olsaydım bir sabah kapısını çalıp ‘kahvaltıya geldik’ derdim” sözlerine “Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Selahattin Demirtaş’ın “Dışarıda olsaydım bir sabah kapısını çalıp ‘kahvaltıya geldik’ derdim” sözlerine “Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız” diye yanıt vermişti. Selahattin Demirtaş, bu sözlere eşi Başak Demirtaş aracılığıyla şöyle yanıt verdi: “Kahvaltıya yanıt vermesi olumludur. Sorunların ve soruların tartışılmasından, ele alınmasından bir zarar gelmez. Tartışmak her zaman iyidir. Ben ahlaki duruşumu, iyi niyetimi ve vicdanı duruşumu ortaya koydum.”
Halk TV’de ‘Şimdiki Zaman Siyaset’ programına katılan gazeteci Barış Yarkadaş Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ve yakın çevresiyle yaptığı görüşmeleri aktardı.
‘HDP İYİ NİYETLİ VE İHTİYATLI’
Akşener’in sözlerini HDP’lilere sorduğunu söyleyen Yarkadaş, HDP’lilerin ihtiyatlı ve iyimser yaklaştıklarını, Akşener’in yayına erken saatlerde gittiği için Demirtaş’ın sözlerinin tamamına hakim olmadığını, bugün sorulsa farklı bir cevap vereceğini düşündüklerini iletti.