Demokratlardan polis şiddetine yönelik tasarı

Demokratlardan polis şiddetine  yönelik tasarı
ABD’nin yasama organı Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar, George Floyd cinayetinden iki hafta sonra polis şiddetini azaltmayı hedefleyen bir yasa tasarısı hazırladı. Tasarı şiddet kullanan polislerin...

ABD’nin yasama organı Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar, George Floyd cinayetinden iki hafta sonra polis şiddetini azaltmayı hedefleyen bir yasa tasarısı hazırladı. Tasarı şiddet kullanan polislerin kimliğini tespit etmeyi, bulmayı ve yargılamayı kolaylaştırmayı hedefliyor.
BOYUN KİLİDİ TEKNİĞİNE YASAK
ABD’de mevcut düzenlemeler polis memurlarının “görevi kötüye kullanma” sebebiyle yargılanmasını engelliyor. Demokratların tasarısı bu düzenlemenin değiştirilmesini öngörüyor. 134 sayfalık tasarı yasalaşırsa kurbanlar, polis memurlarına görevi kötüye kullanma” davası açabilecek, polisin boyun kilidi tekniği kullanması yasaklanacak, federal güvenlik gücü mensuplarına vücut kameraları takılacak ve ölümcül kuvvet kullanımı kısıtlanacak.

BIDEN: FLOYD DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK

ABD’de Demokrat Başkan adayı Joe Biden, George Floyd’un ırkçılık konusunda ‘’dünyayı değiştireceğini’’ söyledi. Floyd’un trajik ölümünün bir değişim başlatacağını belirten Biden, ‘’Floyd, dünyayı değiştirecek. Yaşananlar Amerikan tarihinde sivil özgürlükler ve haklar konusunda büyük kırılma anlarından biri’’ dedi.