Denemek için yangını mı beklediniz?

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 15, 2022 / 07:29

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla’nın Datça ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığı bildirdi. Mesudiye Mahallesi’nin Kocadağ mevkisindeki ormanlık alanda önceki gün saat 12:21’de yangın çıkmıştı.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, yangının çıkış nedenine ilişkin, “Şu anki tespitimiz elektrik trafosundan çıktığı, ama kesin değerlendirmeleri ilerleyen saatlerde paylaşacağız” demişti.

Kirişçi, yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.


GECE DURAN HAVADAN MÜDAHALE SABAH BAŞLADI
Karadan yürütülen çalışmalara, gece yangın söndürme kabiliyetine sahip helikopter de dahil oldu. ‘Deneme’ uçuşu yaptığı belirtilen bu helikopterlerin etkisiyse sınırlı oldu. CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, konuyla ilgili ”Sayın Bakan, yangın başladıktan sonra deneme uçuşu yapıldığı nerede görülmüş? Test işlemini önce yapacaktınız. Beceriksizliğiniz yüzünden ormanlar yanıyor” dedi.

Sabahın ilk ışıklarıyla da 12 helikopter ve beş uçak söndürme çalışmalarına yeniden başladı.

ÇEŞME’DE DE ORMAN YANGINI KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI
İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi’ndeki makilik alanda önceki gün çıkan yangının kısmen kontrol altına alındığı belirtildi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Karaköy mevki ve Ovacık Mahallesi’ndeki yangınların kısmen kontrol altına alındığını duyurmuştu. Soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Köşger, rüzgâr riskini göz önünde bulundurarak “Risk hâlâ tam olarak geçmiş değil. Buranın dışında da başka alanlarda risk olması ihtimali var” diye uyardı. Öte yandan Köşger, yangına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan 7 kişiden beşinin serbest bırakıldığını, ikisinin gözaltısının sürdüğünü kaydetti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top