Denizbank Genel Müdürü konuştu: EN BÜYÜK DÜŞMAN ENFLASYON

Denizbank Genel Müdürü konuştu: EN BÜYÜK DÜŞMAN ENFLASYON
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş 12. Uluslararası Resort Turizm Kongresi kapsamında gazetecilerle bir araya gelerek soruları yanıtladı.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın rezervlerine ilişkin sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü...

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş 12. Uluslararası Resort Turizm Kongresi kapsamında gazetecilerle bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın rezervlerine ilişkin sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü söyleyen Hakan Ateş’e göre asıl problem yüksek enflasyon.

Makroihtiyati tedbirler oluşturup enflasyonun bu kadar yüksek seyrettiği bir ahvalde, para piyasalarının bu kadar düşük faizle sürdürülmesinin çok zor bir iş olduğunu da ifade eden Ateş, “Faiz oranında tek hanedeyiz ama önemli olan gerçek anlamda enflasyonun tek haneye düşürülmesi” dedi.

Enflasyonun baz etkisi ile yüzde 40-50’lere düşebileceğini ifade eden Ateş, “Ama bu yeterli değil. Çünkü bir de yapışkan enflasyon diye bir şey var. Hatırlayın 1980-1990’ları… Enflasyon yüzde 35, 40, 60 seviyelerindeydi. Fukaralaştık, yatırımlar geriledi, hiçbir altyapı yapılamadı. Enflasyon sizin bütün varlığınızı yiyip bitiriyor. En büyük düşman enflasyondur” şeklinde konuştu.

Seçimlerden önce politikalarda bir değişiklik beklemediğini söyleyen Denizbank Genel Müdürü, “Seçim sonrası ilan edilecek orta vadeli planla enflasyonun dizginlenip istikrarlı büyümeye dönülmesi ile yatırımcı iştahı geri döner diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.