‘Denizde de sosyal mesafe korunmalı’

‘Denizde de sosyal  mesafe korunmalı’
Yaz tatiline gideceklere uyarılarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yüzerken mesafenin korunması gerektiğini, denizin havuza göre daha temiz olduğunu söyledi.Prof. Ceyhan, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte turizm sezonunun...

Yaz tatiline gideceklere uyarılarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yüzerken mesafenin korunması gerektiğini, denizin havuza göre daha temiz olduğunu söyledi.
Prof. Ceyhan, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte turizm sezonunun açılmasının ardından tatile gideceklere uyarılarda bulundu.
“Havuz suyundan veya deniz suyundan virüs bulaşır” gibi bir korkularının pek olmadığını söyleyen Ceyhan, “Yüzerken de mesafeyi korumak lazım. Sosyal mesafeye dikkat edecekler. İnsanlar, suya girmedikleri zaman maske takacaklar. Temizliğe çok dikkat edecekler. Tuzlu suda virüsün daha az yaşadığı gibi bir şey gösterilmedi. Zaten mantıken de pek söz konusu değil. Dolayısıyla deniz suyunun virüsü öldürücü bir etkisi yok. Ancak her zaman, havuza kıyaslarsanız deniz daha temizdir” dedi.