Denizden uyuşturucu topladılar

Denizden uyuşturucu topladılar
Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçeleri açıklarında son yılların en hareketli günleri yaşanıyor. Balıkçı ağlarına uyuşturucu paketleri takılmaya başladı; narkotik polisi, sahil güvenlik ve jandarma ekipleri karada, denizde,...

Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçeleri açıklarında son yılların en hareketli günleri yaşanıyor. Balıkçı ağlarına uyuşturucu paketleri takılmaya başladı; narkotik polisi, sahil güvenlik ve jandarma ekipleri karada, denizde, deniz dibinde, koy koy uyuşturucu paketi arıyor.
Sözcü’de yer alan habere göre; Didim açıklarında seyreden kuru yük gemisi Ocean Blue isimli gemiden motor yatlara uyuşturucu aktarılacağı yapılacağı ihbarı üzerine düğmeye basıldı.

İLK OPERASYON KURU YÜK GEMİSİNE
Afrika kıyılarından Ege kıyılarına geldiği belirtilen 92 metre uzunluğundaki kuru yük gemisine yönelik operasyonu bir görgü tanığı şöyle anlattı:
“Denizde Didim tarafından geliyordum, sahil güvenlik ekiplerimiz kuru yük gemisine telsiz anonsu ile ‘motorları durdur, personeli güvertede topla, hareket etme’ dedi. Kuru yük gemisi ise bir anda rotasını değiştirme pozisyonuna geçip kaçma hazırlığı yaparken, sahil güvenlik botları bu kez ikinci uyarıyı yaptı ve geminin motorlarının durdurulmasını sağladı. Ondan sonra Ocean Blue isimli kuru yük gemisinin getirdiği uyuşturucuları motoryatlarla Muğla kıyılarına taşımaya çalıştıklarını öğrendik. Gemi şu anda Güllük’te ve aramalar devam ediyor.”

BALIKÇILAR 10’AR KİLOLUK PAKET HALİNDE UYUŞTURUCU BULDU
Olaya ilişkin en çarpıcı gelişme ise dün sabah saatlerinde yaşandı. Güllük Körfezi’ndeki Kazıklı, Kıyıkışlacık ve Zeytinlikuyu koylarında ağ atan balıkçıların yaklaşık 10’a kilogramlık paketler halinde deniz yüzeyinde buldukları uyuşturucu paketlerini jandarma ve sahil güvenliğe teslim ettikleri öğrenildi.