Deprem atışması 1930’lara gitti

Deprem atışması 1930’lara gitti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada İzmir depreminin ardından iktidara yönelik eleştirileri hedef alırken 1939 yılındaki Erzincan depremini örnek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada İzmir depreminin ardından iktidara yönelik eleştirileri hedef alırken 1939 yılındaki Erzincan depremini örnek verdi.
Erdoğan “Erzincan depreminde CHP sözcüsünün dedesi de o zaman İçişleri Bakanı’ydı. 33 bin vatandaşımız o zaman ebediyete intikal ettiler” ifadelerini kullandı.
Erdoğan İzmir’deki depreme ilişkin “Eğer enkaz kaldırmada bir yarışın içerisine girilmiş olsaydı, 5. gün enkaz altından o yavru nasıl çıkarılacaktı?” dedi.
KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Yaşanan her felaket bir derstir. Ne yazık ki ana muhalefetin başındaki zat, oraya yaptığı turistik ziyarette, “5 gün oldu, enkaz hala kaldırılmadı” diyor. Bilmediğin iş hakkında neden konuşursun? Sus da adam sansınlar. İzmir milletvekilisin. Düşünebiliyor musun? Şöyle bir uğrayıp dönüyorsun. Başından sonuna kadar kalman lazım. O ilin vekilisin yahu” dedi.