Deprem bölgesinde beyaz otomobil bilmecesi

Deprem bölgesinde beyaz otomobil bilmecesi
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aileler kayıp çocuklarına ulaşmaya çalışıyor. Bazı aileler, beyaz bir otomobilin çocuklarını götürdüğünü ve bir daha ulaşamadıklarını söylüyorlar.Adıyaman’da yaşayan Funda...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aileler kayıp çocuklarına ulaşmaya çalışıyor. Bazı aileler, beyaz bir otomobilin çocuklarını götürdüğünü ve bir daha ulaşamadıklarını söylüyorlar.

Adıyaman’da yaşayan Funda Öznacar, 12 yaşındaki yeğeni Hira Nur Tümsavaş’ın bir an önce bulunmasını istiyor. Öznacar, “Hira Nur’un annesi, babası ve iki kız kardeşi Arzumkent Sitesi’nin enkazından çıkarıldı. Ancak Hira Nur’a ulaşamadık. Konuştuğumuz bir görevli, ‘Depremin ilk saatlerinde beyaz bir otomobile bindirilip götürüldü sağlıklı bir şekilde,’ dedi. Bunu duyduğumuzdan beri tüm hastaneleri aradık taradık ancak hiçbir sonuca varamadık. Söyleyen kişiyi de arıyoruz ancak ona da ulaşamadık,” dedi.

Cumhuriyet'ten Sena Tufan'ın haberine göre yine Adıyaman’da yaşayan ve 3.5 yaşındaki oğlu Furkan Alp Alsan’a ulaşamayan baba Uğur Alsan da beyaz otomobil iddiasında bulundu. Furkan’ın enkazdan sağ çıkarıldığını belirten Uğur Alsan, “Burada yaşayan insanlar sağ çıktığını görmüş. Hastaneye götürülmek üzere beyaz bir arabaya bindirilip götürüldüğünü söylediler. Çocuk hastanesine gönderildiğini öğrendik. Ancak ikinci depremden sonra hastaların başka yere gönderildiğini öğrendik. Biz de enkazdan çıkarılıp başka hastanelere götürüldüğümüz için çocuğumuzun başında duramadık. Tahliyeden sonra ne olduğunu bilmiyoruz,” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK VE VALİLİK YALANLADI
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Haberin içeriğinde kayıp olduğu iddia edilen çocukların beyaz bir araç ile kaçırıldığı ve bu açıklamaların bakanlığımızca doğrulandığı iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Deprem bölgesinde ailesi ve yakınlarına ulaşılamayan refakatsiz çocuklarla alakalı bilgiler son derece açık ve şeffaf bir şekilde düzenli olarak kamuoyu ile paylaşılıyor,” denildi.

Adıyaman Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “Emniyet birimlerince yapılan araştırmalarda, haberde iddia edildiği şekilde çocuklarımızın, enkazdan çıkarıldıktan sonra beyaz bir araçla götürüldüğü yönünde hiçbir bulguya rastlanmamıştır,” denildi.