Deprem kendini Düzce’den hatırlattı: 5.3

Deprem kendini Düzce’den hatırlattı: 5.3
Dün 15:40’ta merkez üssü Düzce olan bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 5,0, Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 5,3 olarak...

Dün 15:40’ta merkez üssü Düzce olan bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 5,0, Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 5,3 olarak açıkladı. Deprem İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Bursa’da da hissedildi.

4.3’LÜK ARTÇI SARSINTI
Depremle birlikte Düzce ve Bolu’da insanlar sokaklara döküldü. Düzce’de polis ve jandarma ekipleri, bölgede devriye görevine çıkarıldı. Kentte herhangi bir hasara rastlanmadı. Depremin ardından 4.3 büyüklüğünde de bir artçı sarsıntı kaydedildi.

DÜZCE VALİSİ ATAY: CAN KAYBI YOK
Düzce Valisi Cevdet Atay, depremde ilk bilgilere göre can kaybı olmadığını ve yıkılan yer bulunmadığını söyledi. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü da “Kötü bir haber yok” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da şu ana kadar kentte olumsuz bir gelişme yaşanmadığını duyurdu.

GÖRÜR: ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK

İTÜ Jeoloji Mühendisi öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamada, «Bu deprem muhtemelen zon içerisinde, 12 Kasım 1999’da kırılmamış olan küçük bir fay parçası tarafından üretildi. Endişe edilecek bir durum yok zira buradaki enerji 12 Kasım depreminde boşalmıştı” dedi.