Deprem vergileri nerede

Deprem vergileri nerede
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, konuşmasının önemli bir kısmını İzmir’de gerçekleşen 6.9 büyüklüğündeki depreme ayırdı. Buldan, “Deprem için neden kullanmıyorsunuz?...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, konuşmasının önemli bir kısmını İzmir’de gerçekleşen 6.9 büyüklüğündeki depreme ayırdı. Buldan, “Deprem için neden kullanmıyorsunuz? Olası bir İstanbul depremi en büyük tehdit olarak karşımızda durmaktadır. Yaşanacak felaketin sonuçlarını düşünmek istemiyoruz.” dedi.
ENKAZ ALTINDAKİLERLE DALGA GEÇMEKTİR
Buldan partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, “İktidar olarak sorduğumuz soruların cevabını vermek zorundasınız. AKP’nin bir bakanı enkaz üzerinde yurttaşla telefonda görüşüyor. Bu elbetteki şovdur, enkaz altındakilerle alay etmektir. İnsanlar can bunlar şov derdinde.” diye konuştu.
ÇÜRÜK OLAN RANTÇI SİSTEM
Buldan, “İktidar meslek odalarının kapamak için uğraşıyor. Denetim yollarını kapatan rantçı anlayış depremlerden daha tehlikeli. Asıl çürük olan fay yasasını çıkarmayan bu rantçı sistemdir. Bunun bedelini ne yazık ki Van’da, Elazığ’da, Erzincan’da, İzmir’de yoksul halk ödemektedir. Afetler kaderimiz değildir. Bu çürük ve bozuk düzeni değiştirmek bizlerin elinde.” düşüncesini dile getirdi.