DEPREM VERGİSİ OLARAK BİLİNEN ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ Yüzde 10’a yükseltildi

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 31, 2021 / 11:40

Türkiye’de 1999’daki Marmara Depremi’nin ardından kaynak oluşturmak için hayata geçirilen, bu nedenle “deprem vergisi” olarak da bilinen Özel İletişim Vergisi’ne yapılan zam tepkiyle karşılandı.

Dün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile her türlü mobil elektronik haberleşme, radyo ve televizyon yayınları, kablolu-kablosuz internet servis sağlayıcılığı hizmetlerinden alınan yüzde 7,5’lik Özel İletişim Vergisi oranları yüzde 7,5’ten 10 çıkarıldı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Salgın döneminde 10,5 milyon işsiz varken, hayat pahalılığı arşa ulaşmışken, yüzbinlerce öğrencimiz internete ulaşamazken, özel iletişim vergisine yüzde 33,3 zam yaptılar. Salgın dinlemeyip zam ve zulümlerini katladılar” ifadesini kullandı.

BU VERGİLER NEREYE GİDİYOR?

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, vergilerin nereye gittiğini sordu. Beştaş, “Her depremde, doğal afette Kızılay, mesaj atarak insanlardan yardım istiyor. Pandemi ilan ediliyor halka İBAN veriyorsunuz. Sahi, bu vergiler nereye gidiyor?” dedi.

HAYIRLI OLSUN TEPKİSİ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da, “Demek ki enflasyon ve hayat pahalılığının sorumlusu damat veya gelin değil, esnaf ve alışverişte sınır tanımayan vatandaşmış! Bu arada ülkeyi tek başına yöneten Ekonomist Sn C. Başkanı ne yapıyor? Deprem vergisi diye bilinen ÖİV’ne zam yapıyor. Hayırlı olsun” dedi.

KENDİ YÜKSEK MASRAF KALEMLERİNİ KISSINLAR

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın da yaptığı yazılı açıklamada, “Kaynak arayışında iseler kendilerine tavsiyemiz tasarrufa önce kendi yüksek masraf kalemlerini kısarak başlamalarıdır” dedi.

BİZ ERİŞİM UCUZLAMALI DERKEN ARTIRILDI

Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir ise “Biz ‘pandemi döneminde iletişim kolaylaşmalı, erişim ucuzlamalı’ derken 1999 depreminin yaralarını sarmak için çıkarılan ‘geçici vergi’ oranı artırıldı!  2019’da 4,3 milyar TL vergi ödemiştik. 2020’de tutar yayınlanmadı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top