Deprem zehirli dilden vazgeçirdi

Son Güncellenme Tarihi: Mart 28, 2023 / 13:24

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Maraş merkezli depremlerin ardından Atina ile Ankara arasındaki diplomatik ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu.

Proto Thema’ya konuşan Dendias, deprem sonrası Türkiye’nin Yunanistan’a yönelik politikalarının ‘kökten değiştiğini’ söyledi. Atina’nın bu değişime ‘olumlu yanıt verme’ sorumluluğu olduğunu belirten Dendias, deprem bölgesine ziyaretlerinin ardından Ege’de ihlal yaşanmadığını dile getirdi. Gerilimin önemli ölçüde düştüğüne işaret eden Dendias, şu ifadeleri kullandı:

“Zehirli dil yok, sözlü saldırı yok, şiddet tehdidi yok. Yunanistan her zaman tam da bu koşullar altında diyalog istediğini söylemiştir. O halde Türklerin bu tür davranışlarına karşılık vermek zorundayız, bizim de yükümlülüğümüz var. Bir düşünün, Türkiye Yunanistan’a hoşgörü eli uzatsa ve Yunanistan bunu reddetse ne kadar kötü olur.”

Türkiye’nin, Yunanistan’ın 2025-26 döneminde BM Güvenlik Konseyi’ne daimi olmayan üyeliğine destek vermesinin ‘sembolik bir önemi olduğunu’ dile getiren Dendias, ‘’Burada bir fırsat penceresi var» dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top