Depremde ölenlerin yakınlarına 100 bin lira

Depremde ölenlerin yakınlarına 100 bin lira
AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli depremin ardından Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü’ndeki konteyner kenti ziyaret etti. Deprem sonrası MHP liderinin...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli depremin ardından Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü’ndeki konteyner kenti ziyaret etti. Deprem sonrası MHP liderinin ilk ziyaretiydi. Erdoğan burada yaptığı açıklamalarda depremzedelere verecekleri ekonomik destekleri açıkladı. Erdoğan “Vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına 100’er bin lira nakit destek sağlıyoruz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:
•OHAL bölgesindeki trafik sigortası poliçeleri prim ödemelerini kolaylaştırıyor, zamanında yenilenemeyen projeleri sağlıyoruz.

•Türkiye Tek Yürek Kampanyasına Merkez Bankamız 30 milyar, Ziraat Bankası 20 milyar, Halk Bankamız 7 milyar lira, Ziraat, Vakıf, Emlak Katılım şirketlerimiz 1'er milyar olmak üzere toplamda 72 milyar lira katkıda bulundu.

•Kredi borçları otomatik olarak 6 ay erteleniyor. Ertelenen tüketici ve taşıt kredilerinde vade sınırlarında dikkate alınmayacak.

•150 bin esnafımızın Halk Bankası'ndan kullandıkları kredi ödemelerini 6 ay süreyle erteledik. Bu tür işletmeler için deprem bölgesi işletme ve yatırım destek paketi ayrıca hazırladık. Çiftçilerimize Ziraat Bankası ve Tarım Kredi'den kullandıkları kredilerini bir yıl süreyle tehir etme imkanı getirdik.

•152 belediyemizin İller Bankası'na olan kredilerini erteledik. Depremin ülke genelindeki ekonomik faaliyetlere olumsuz etkisin önlemek amacıyla daha önce hazırladığımız paketi 350 milyar liraya yükselttik.

•Kamu bankalarımız afet bölgesine özel uygun şartlı kredi vermeye başladı. Çiftçilerimize toplam tutarı 2.8 milyar lirayı bulan ve ayni olarak ödenen mazot ve gübre desteklerini şubat ayı içinde hesaplarına yatırıyoruz.

•Hayvancılık desteği ödemelerini deprem bölgesinde illerindeki çiftçilerimiz için şubat sonunda yapacağız. Ayrıca 1,5 milyar lira yem desteği vereceğiz. Besicilerimizin ve yetiştiricilerimizin kayıplarını da aynı şekilde telafi edeceğiz. Bu illerimizdeki 12 bin arıcımızın acil şeker ihtiyacını da hemen karşılayacağız.

•11 ilimizdeki TOKİ taksit ödemelerini de 3 ay süreyle erteledik.