DEPREMİN SANAYİYE ZARARI 170 MİLYAR LİRA

DEPREMİN SANAYİYE ZARARI 170 MİLYAR LİRA
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, deprem bölgesinde hasar gören sanayi tesisleri ile ilgili Adıyaman’da incelemede bulundu. Varank’ın inceleme yaptığı bölgede, depremlerin şiddetiyle bir tekstil fabrikasının yerle bir...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, deprem bölgesinde hasar gören sanayi tesisleri ile ilgili Adıyaman’da incelemede bulundu. Varank’ın inceleme yaptığı bölgede, depremlerin şiddetiyle bir tekstil fabrikasının yerle bir olduğu, içindeki makine ve ekipmanların ise kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Şapka, bere ve eldiven üreten bir diğer tekstil fabrikasında ise haftalar sonra üretim yeniden başladı. Depremzede işçilerin ilk mesailerine, ‘Buradayız. Gölbaşı’nı seviyoruz’ baskılı şapka üreterek başlamaları dikkat çekti.


İncelemeler sırasında maddi kayıplara ilişkin bilgi veren Varank, “Organize sanayi bölgeleri (OSB) ve sanayi sitelerinde yıkılan, ağır ve orta hasarlı 5 bin 600’e yakın tesis bulunuyor. Bunun dışında kalan 33 bin tesisimizde ise ekseriyetinde düşük kapasite ve kısmi olmak üzere üretimler başladı ve devam ediyor. Altyapı, bina, makine ve stok hasarına yönelik maliyetin yaklaşık 170 milyar lira olacağını tahmin ediyoruz,” dedi.