Depremlerin maliyeti 50 milyar dolardan fazla olacak

Depremlerin maliyeti 50 milyar dolardan fazla olacak
Reuters'a konuşan ekonomistler ve bir hükümet yetkilisi, yaklaşan seçimlerden önce enflasyonun yüzde 40 ila yüzde 50 aralığında olmasını bekliyor. Depremlerin ekonomiye maliyetinin ise 50 milyar doları aşması öngörülüyor....

Reuters'a konuşan ekonomistler ve bir hükümet yetkilisi, yaklaşan seçimlerden önce enflasyonun yüzde 40 ila yüzde 50 aralığında olmasını bekliyor. Depremlerin ekonomiye maliyetinin ise 50 milyar doları aşması öngörülüyor. Ajansa konuşan hükümet yetkilisi mevcut bütçe ile yılın tamamlanamayacağını yeni bütçe yapılması gerektiğini söyledi. Daha önce yüzde 3,5 seviyesinde tahmin edilen bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 5'e yaklaşacağı tahmin ediliyor. En son açıklanan verilere göre, 43 binden fazla can alan depremlerin ekonomiye faturasının 50 milyar dolardan fazla olması bekleniyor.
Depremlerden önce haziranda enflasyonun yüzde 35 ila yüzde 40 aralığında olacağını tahmin eden ekonomistler, enflasyon beklentilerini yukarı yönlü revize etti. İsmini vermek istemeyen dört ekonomist, enflasyonun haziranda yüzde 42-yüzde 46 aralığında olmasını bekliyor.
TÜİK, ocak ayı tüketici enflasyonunu yıllık yüzde 57,68 olarak açıklamıştı.