Depremzede çiftçilerin destekleme ücretlerine elektrik dağıtım şirketi el koydu!

Depremzede çiftçilerin destekleme ücretlerine elektrik dağıtım şirketi el koydu!
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da depremzede üreticilerle bir araya geldi."HERKES CAN DERDİNDE, ŞİRKET PARA PEŞİNDE…"Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman...

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da depremzede üreticilerle bir araya geldi.

"HERKES CAN DERDİNDE, ŞİRKET PARA PEŞİNDE…"
Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu şunları söyledi:
“Diyarbakırlı çiftçiler olarak Tarım ve Orman Bakanımızın üreticiye mazot ve gübre desteği verileceğini açıklamasından dolayı mutlu olmuştuk. Geçtiğimiz Cuma akşamı destekleme ödemeleri üreticilerin Ziraat Bankası hesaplarına yatırıldı. Ancak, bölgede elektrik dağıtım faaliyetini sürdüren Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., tarımsal sulama kaynaklı elektrik borcu olan çiftçiler için yapılan ödemelere bloke koydurup, paraları kendi hesaplarına aktarttı. Çok sayıda çiftçi destekleme için ödenen paraları görmeden, bu paralar Dicle A.Ş.’nin hesaplarına aktarıldı.”

“ZİRAAT ŞİRKETİN TAHSİLDARI”
CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, kendisinin de çiftçi olduğunu belirterek, destekleme ücretlerine elektrik dağıtım şirketi tarafından el konulmasına çiftçilerden ciddi anlamda tepki olduğunu kaydetti. Atik, Ziraat’in dağıtım şirketinin tahsildarlığını yaptığını ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, destekleme ödemelerinin, Ziraat Bankası aracılığıyla elektrik dağıtım firmasına aktarılmasının çiftçiye destek değil, şirkete desteğe dönüşmüş olduğuna dikkat çekti, “Kabul edilemez” dedi.