Depremzede esnaf kredisi: 1 yıl ödemesiz 60 ay vade, en çok 250 bin lira, faiz %7,5

Depremzede esnaf kredisi: 1 yıl ödemesiz 60 ay vade, en çok 250 bin lira, faiz %7,5
AKP iktidarının "Hayata Dönüş Kredisi" adı verdiği esnaf ve sanatkâra verilecek kredinin belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine göre krediden depremde ağır hasara uğrayan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya,...

AKP iktidarının "Hayata Dönüş Kredisi" adı verdiği esnaf ve sanatkâra verilecek kredinin belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine göre krediden depremde ağır hasara uğrayan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar yararlanacak.

Esnafa işletme sermayesi sağlamak amacıyla oluşturulan kredi paketine göre azami 250 bin liraya kadar 12 ay ödemesiz, 60 ay vadeli işletme kredisi verilecek. Kredi faiz oranı yüzde 7,5 olarak belirlenirken kredinin yarısı Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli olacak. Ödeme sıklığı,12 ay ödemesiz dönem sonrasında 1, 3, 6 ay taksitli olacak. Mevcut kooperatif ortakları için Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri (ESKK) kefaleti, doğrudan kullandırımlar için banka lehine teminat alınacak. Deprem nedeniyle faaliyetine ara verenler de krediden faydalanabilecek. Kredi paketi, 31 Aralık 2023'te sona erecek.