Depremzedeler yararına mezat

Depremzedeler yararına mezat
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için sanatçıların bedelsiz verdiği 260 eser, düzenlenen mezatlarda 4,7 milyon lira bağış karşılığında satıldı. Elde edilen gelirin yaklaşık yüzde 80’i, AFAD’ın yardım...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için sanatçıların bedelsiz verdiği 260 eser, düzenlenen mezatlarda 4,7 milyon lira bağış karşılığında satıldı. Elde edilen gelirin yaklaşık yüzde 80’i, AFAD’ın yardım hesaplarına gönderildi.

İstanbul başta olmak üzere, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde yaşayanların yanı sıra deprem bölgesindeki sanatçı ve koleksiyonerlerin de eser gönderdiği açık arttırmalarda, 30 sanatsever ilk kez eser satın almış oldu.

Siyah Sanat Galerisinin sahibi Serhat Aydın, galeri bünyesinde hüsnühat, tezhip ve ebru gibi geleneksel sanatlarda hazırlanan eserlerin satış ve danışmanlığı yaptıklarını anlattı. Aydın, “Bütün sanatçıların yardımlarıyla beraber bu organize oldu. Siyah Sanat bünyesinde eser bağışı alındı, eserler toplandı ve satıldı. Bunun bütün geliri de makbuz karşılığı AFAD’a bağışlandı,” dedi.

Aydın: “Hiç kimseden bir şey istemedik. Kimseden bir eser talebimiz olmadı. Instagram’dan sadece infak etmelerini istedik. Yazdığım tek cümle, ‘Bir hurma dahi olsun infak edelim,’ Gücümüz yettiği kadar."

Depremden sonra çevrim içi yapılan mezatlarda en pahalı eser, 250 bin liraya satılan rahmetli hattat Saim Özel’in Hamid Aytaç ve Halim Özyazıcı imzalı icazeti oldu.
Hasan Çelebi, Mehmet Memiş, Hüseyin Kutlu, Fatih Özkafa, Abdulhamid Yılmaz, Erol Dönmez, Abdurahman Depeler, Ahmet Depeler, Hakan Arslan, Yılmaz Turan, Osman Çiçek, Ayten Tiryaki, Emel Türkmen, Fatma Özçay, İbrahim Şengül, Fatma Ülker, Bilal Akkaya, Nadir Tatar, Said Abuzeroglu, Tuba Asiltürk, Meral Akbaş, Emre Özdemir, Şeyma Teberik, Mustafa Parıldar, Gülsüm Gügercin, Sevim Beyazıt Şirikçi, Menaf Nam ve Cemali Gündoğdu, yardım mezatı için eseri gönderilen sanatçılar arasında yer alıyor.