Depremzedelerin doğal gaz ve elektrik borçları silindi

Depremzedelerin doğal gaz ve elektrik borçları silindi
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde ev ile iş yerleri ağır ve orta hasar gören depremzedelerin, 6 Şubat’a kadar olan elektrik ve doğal gaz borçları Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile silindi.Resmi Gazete’de yayımlanan kararname...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde ev ile iş yerleri ağır ve orta hasar gören depremzedelerin, 6 Şubat’a kadar olan elektrik ve doğal gaz borçları Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile silindi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile depremzedelerin 6 Şubat’a kadar olan fatura borçlarının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan karşılanmasına karar verildi. Depremzedelerin yine 6 Şubat’a kadar olan elektrik ve doğal gaz borçlarından kaynaklı dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

Yayımlanan bir Cumhurbaşkanı Kararı ile de Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’nın tamamıyla Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde elektrik ve doğal gaz abonelerinin 6 Şubat’tan sonraki faturalarının ödemesi, 31 Mayıs’a kadar ertelendi. Bu faturalar, haziran ayından itibaren gecikme zammı olmaksızın 6 ayda eşit taksitlerle ödenecek.