DERBİ

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 19, 2020 / 08:55

Bu akşam nasipse güzel bir maç bizi bekliyor. Beşiktaş, Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Ezeli rekabette her zaman “kritik maçtır” bunun adı.
Hakemlerin inisiyatifine kalmayan, sezonun sondan bir evvelki maçında sakatlıkların yaşanmayacağını, kartların cepte durduğu, sosyal mesafenin korunduğu, korumayanların nazikçe uyarıldığı bir maç olsun.
Beşiktaş ne zaman Fenerbahçe ile karşılaşsa 48 saat öncesinden uykular bir gider, İnönü’deki, Kadıköy’deki maçlar belli belirsiz göz önüne gelir.
Hadi maç öncesi bir gezintiye çıkalım.
Bu iki kadim kulüp 351 kere “Hadi gel oynayalım” demiş. Hepsi resmi değil ama. 133’ünü Fener yenmiş, 125’ini Beşiktaş. 93 kere de “bir daha oynayalım” ile bitmiş.
Resmi müsabakalarda Beşiktaş daha ciddi top yapmış, 107’ye 105 rakibini geride bırakmış.
Birbirleriyle ciddi mücadele içindeler ama bakmayın tırnak içinde çok kız alıp vermişler, akraba olmuşlar.
Misal, Cihat Arman, Abdullah Gegiç, Branko Stankoviç, Mustafa Denizli önce Fenerbahçe’yi çalıştırıp sonra Beşiktaş forması giymiş. Enver Katip ve Christoph Daum da tam tersini yapmış.
GOLLÜ MAÇ OLSUN,
BOL GOLLÜ
Bu iki takımın münasebetlerinde en çok golü Baba Hakkı atmış Hakkı Yeten, tam 32 gol. Onu Fenerli Cemil Turan 19 gol ile takip etmiş. Metin Tekin 13 gol atmış, Alex de Souza 13 kere yanıt vermiş.
32 gol atmış Baba Hakkı ama Rıza Çalımbay, çubuklu formasıyla sarı lacivertlilerin karşısına 62 kez çıkmış. Fener’de Beşiktaş’ın karşısına en çok bir dönemin kaptanı Müjdat Yetkiner 51 kez çıkabilmiş.
Dedik ya bayağı samimi olmuşlar.
Misal, Tayfur Havutçu, Yusuf Şimşek, Tümer Metin, Mert Nobre, Mamadou Niang, Gökhan Gönül, iki formayla da fileleri havalandırmış, tribünlere koşmuş.
23 Mart 41’de Beşiktaş, Fenerbahçe’yi 7-1 ile yenmiş 6 Aralık 58’de Fenerbahçe 7-0 ile cevap vermiş. Bu da geçmiş kayıtlara.
Beşiktaş’ın Hocası Sergen Yalçın, Fener’de de oynadı, Trabzon’da da Galatasaray’da da oynadığı gibi, iyi oyuncu.
Onun Hoca olarak ilk Fener derbisi. Bereketli olur dilerim.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top