DERBİYE YAKIŞMAYAN TOPÇULAR

DERBİYE YAKIŞMAYAN TOPÇULAR
Efelenerek geldi sezon sonuna Fenerbahçe. Beşiktaş karşısında tutumu ve hırsı gecikmiş bir başkaldırının gölgeleri gibiydi.Üniversiteli Beşiktaşlıların maç öncesi Abbasağa’dan başlayarak yaptıkları gösteri inanılmazdı....

Efelenerek geldi sezon sonuna Fenerbahçe. Beşiktaş karşısında tutumu ve hırsı gecikmiş bir başkaldırının gölgeleri gibiydi.

Üniversiteli Beşiktaşlıların maç öncesi Abbasağa’dan başlayarak yaptıkları gösteri inanılmazdı. Çarşı’da dün bir kez daha iğne atılsa yere düşmezdi.

132’nci kez karşı karşıya geldi iki takım. Kadrolar açıklandığında ilk 11’de Kenan’ı görünce “Beşiktaş, sahaya 10 kişi başlıyor” diyenler oldu. “Yapmayın” dedim. Kızdılar.

Fenerbahçe kaosunda ise İrfan Can ve Mert Hakan dikkat çekiciydi. Maç öncesinden beri maçı provoke edecekleri belliydi. Nitekim de sahada kaldıkları sürece ettiler.

Bu tipler böyle. Avrupa yolu kesik bunların. Misal, Mert Hakan bir sezon sonra Anadolu yollarında Ankara’da, Sivas’ta, Erzurum’da. Bu kadar edepsizliğe lüzum var mı?

Nefis bir ofsaytı gol saydılar maçta. Novak, maçın kaderini belirledi. Adalet de var ya. Santradan sonra golü atan bu adam Beşiktaş’a penaltı kazandırdı. Adalet buydu ama buna direnen Batshuai, topu direğe nişanladı.

Tribünde” Kenan sahada ne iş yapıyor” diyenler kısa süre sonra Beşiktaş’a bir penaltı daha kazandırınca susuverdiler. Onların yerine Kenan’ın futbolunun bereketsizliğini ben konuştum ve keza Umut Meraş’ın. Penaltıyı atması gereken adam kullandı. Ghezzal skoru belirleyen vuruşu yaptı.

Fenerbahçe’nin oyununu kabul ettiği dakikalarda gözler Valerien İsmael’de idi. Ama kenardaki hareketliliği kadar maça müdahale edemedi.

Canım Emirhan’ın ayağına top öyle çok yakışıyordu ki, insan sahada Arda Güler de olsun istiyordu.

Bu iyi niyetteyken sahadaki sahtekarlar tadımızı kaçırdı. Örnek mi? Yine Mert Hakan. Örnek mi? İrfan Can. Rıdvan ve Emirhan’a abilik edecek en son adamdır Mert Hakan. Her futbol dışı hareketten sonra onların yanında belirmesi bizi bile çıldırttı. Çocuklar uzak durun bu adamdan.

Beşiktaş, ikinci yarıya daha iyi başladı. Nitekim bulduğu iki pozisyondan birini kaleci Altay, ikincisini direk engelledi.

Yahu bir takımın attığı topun 24’ü direkten döner mi? Rakipleri bu kadar penaltı alırken 24 şutu direkte patlayan bir Beşiktaş’tan söz ediyoruz. Sanki dersin direkler arası eğlence geçmiş gün.

Ferdi, çok kıymetli bir krampon. Fener’in kalacağı, kalmayacağı belli olmayan hocası İsmail Kartal, onu doğru kullandı. Ve Ferdi de maçın en iyilerinden biri olarak abileri Mert Hakan’a ve İrfan Can’a ders verdi.

Aslında sistem oyuncuları hocalarına isyan eder bir görüntüdeydi. Bir tarafta iki hocanın sisteminde Fenerbahçe daha etkili, Beşiktaş ise daha direnendi.

N’Koudou, Beşiktaş’a hareket getirdi. Aslında hareket Batshuai’nin oyundan alınmasıydı. Ama Ghezzal’ı sahadan çıkarmak büyük bir aptallıktı. Kenan’a bu kadar süre dayanan hoca Ghezzal’ı neden çıkarmak ister?

Serdar ve Josef, sahanın en formasını terletenleriydi. Maçın sonlarında Mert Hakan bir kez daha maçı tribünleri, sahayı provoke etmeye kalktı ama başaramadı. Beşiktaş’ın son dakikalarda verilmeyen penaltısı maçın da kaderini çizdi. Bu büyük derbide Beşiktaş hakkı yenildi.