Derhal tahliye

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 23, 2020 / 07:24

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Ankara tarafından temyize götürülen Selahattin Demirtaş kararını onayladı. AİHM, Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasına karar vererek Türkiye’yi haksız buldu.
2’YE KARŞI 15 YARGICIN OYUYLA
AİHM Büyük Dairesi, Türkiye’de cezaevinde bulunan eski HDP Eş GenelBaşkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili 2018 yılında verilen “Serbest bırakılmalı” kararına ilişkin yapılan temyiz başvurusunu dün karara bağladı. 17 yargıçtan oluşan büyük daire mahkemesi 15’e karşı 2 oyla Demirtaş’ın derhal serbest bırakılması gerektiğine karar verdi.
Karara Polonyalı Krzysztof Wojtyczek ve Türk hakim Saadet Yüksel şerh koydu. Demirtaş’a üç ay içerisinde toplam 60 bin 400 euro tazminat ödenmesine de hükmedildi.
DEMİRTAŞ’TAN AÇIKLAMA
Kararın açıklanmasının ardından Selahattin Demirtaş’ın resmi sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, “Altı yıldır benim ve arkadaşlarım hakkında yürütülen sözde yargı faaliyetlerinin tamamının siyasi amaçlı olduğu, hukuki olmadığı, bizim suçsuz olduğumuz, bizi içeri atanların ise bize karşı siyasi kumpas kuracak kadar ağır suçlar işledikleri kesinleşmiş oldu. Bu karar, Türkiye’de hukuk ve adalet sisteminin bizzat Hükümet eliyle çökertildiğinin de tescilidir” ifadeleri kullanıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top