Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Deri̇n bi̇r nefes

“Erick Antonio Pulgar Farfán, Galatasaray’ın devre arasında İtalya’nın Fiorentina kulübünden kiraladığı Şilili orta saha oyuncusu. Babası terk edip gitmiş, o sebeple babasının soyadını taşımak istemiyormuş. Kendisine Erick diye hitap edilmesini istiyormuş.” Medyada haftalarca konuşulan konu buydu. Gedson Fernandes’e alternatif olarak alınmıştı Erick Pulgar. Gerçi Burak Elmas isteseymiş, Galatasaray’ın ihtiyacı olsaymış Gedson’u da alırmış da neyse! Bunca magazinsel haberi yapılan, günlerce konuşulan Torrent’in ısrarla istediği ve “nokta transfer” olduğu söylenen Erick, Çaykur Rizespor maçının ilk 11’inde yoktu. Hatta Levent Tüzemen’in haberine göre kadroya bir an önce dahil edilebilmesi için 200.000 TL’ye özel uçak tutulup getirtilmişti.

Elbette ki her oyuncu yedek soyunabilir. Ancak Gedson Fernandes’e alternatif, nokta transfer olarak özel uçakla getirtilen bir oyuncunun yedek kulübesinde olması ya çok büyük bir çelişki ya da çok büyük bir transfer başarısızlığıdır.

Erick Pulgar ile başlayan makalenin sebebi Domenec Torrent’in taraftarların bu sezon en çok kazanılmasını istediği maçta yine Galatasaray’ı ligin en az üretken olan orta saha ikilisi olan Berkan-Taylan ikilisine mahrum bırakmasıydı. Bu kısır orta sahanın Galatasaray’ı hiçbir maçın favorisi yapmadığı gerçeği yine gözler önündeydi. Galatasaray Çaykur Rizespor karşısında adeta öldü öldü dirildi!

Gedson Fernandes’in mükemmel golüyle geriye düşen Galatasaray’da geçen hafta Göztepe maçında yaşanan mucizeye benzer bir mucize gerçekleşti ve sezonun en çok tartışılan isimlerinden biri olan Patrick Van Aanholt 2 mucize gole imza atarak Galatasaray’a 3 puan kazandırdı.

Önce ceza sahasının dışından sağ ayağıyla Galatasaray’ı hayata döndüren Aanholt, maç berabere iken yaptığı verkaçlarla unutulmayacak bir slalom golüne imza attı. Belki de sezonun en güzel gollerinden birisi olan bu slalom golü de yine ters ayağı olan sağ ayağıylaydı.

2 hafta üst üste yaşanan mucizelerle gelen 6 puan sonrasında Galatasaray birazcık da olsa küme düşme hattından uzaklaştı ama oynanan yetersiz futbol, yanlış oyuncu tercihleri ve saha içerisindeki yetersiz görüntü yine de gelecek adına ümit vermiyor!

Burak Elmas ve Domenec Torrent istenmeyen adamlar. Maçta 90 dakika destek veren taraftarlar galibiyete rağmen galibiyeti kutlamak yerine maçın bitiş düdüğüyle birlikte “Yönetim İstifa” tezahüratı yaptı.

Ligde 35 puanla 12. Sıraya yükselen ve derin bir nefes alan Galatasaray üst üste iki zorlu deplasmana çıkacak. Ligin ikinci sırasında yer alan Konyaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan sarı kırmızılılar üç gün sonra UEFA Avrupa liginde Katalonya’ya Barcelona deplasmanına gidecek. Bu zorlu deplasmanlar öncesinde bu derin nefese çok ihtiyaç vardı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi