Destek turları başladı

Destek turları başladı
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde destek istemek için parti ziyaretlerine başladı. Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ve Bağımsız Türkiye Partisi...

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde destek istemek için parti ziyaretlerine başladı. Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ı dün parti genel merkezlerinde ziyaret etti.
Çayır ile bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu “Türkiye’nin sorunlarını konuştuk. Uygun ortam olduğunda tekrar konuşacağız” dedi. Muhsin Yazıcıoğlu, Sinan Ateş gibi bütün faili meçhullerin aydınlatılması talebini ilettiklerini söyleyen Çayır da Kılıçdaroğlu’na başarılar diledi. Kılıçdaroğlu, Baş ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada da, devlette liyakatten ekonomiye, üniversitelerden depreme kadar pek çok konuyu görüştüklerini belirtti. Baş “Umuyoruz Türkiye adına çok güzel günler göreceğimiz bir süreçte olacağız” dedi.


HDP: ERTELEME TALEBİ BİZDEN GİTTİ
Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye bugün yapacağı açıklanan ancak ertelenen ziyarete ilişkin HDP’den açıklama yapıldı. HDP’den konuya dair gelen ilk açıklamada “program yoğunluğu” gerekçe gösterildi. HDP yetkilileri, sel felaketi nedeniyle Eş Genel Başkanların sahada olduğunu belirterek “Oluşan program yoğunluğu nedeniyle talep bizden gitti” bilgisini paylaştı. Kılıçdaroğlu da dün ziyaretin ertelenmesine ilişkin soruya “Onu bana sormayacaksınız, ev sahibine soracaksınız” yanıtını verdi.