Destici: Yüzde 5,2 oyun çoğunluğu ne Zafer ne Sinan Oğan’ındır

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 20, 2023 / 06:56

ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın yüzde 5.17 oy olmasını değerlendiren Büyük Birlik lideri Destici “Bu oyların bir kısmı evet o ittifakındır ama o oyların daha çoğunluğu onların değildir” dedi.

Cumhur İttifakı’nda yer alan Büyük Birlik Partisi (Büyük Birlik) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sivas İl Başkanlığı’nda gazetecilere açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, partisinin 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması için özveriyle çalışacağını söyleyen Destici, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, seçimde üçüncü olan ATA İttifakı’nın bileşenlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’la görüşmesini değerlendirdi.

Destici, “Eğer ilkeler konusunda samimiyseler destekleyecekleri adres Cumhur İttifakı’dır. Net, çünkü öbür tarafa baktığında ne var, teröre destek var, teröristlerle kol kola yürüme var. Mülteciler konusunda bugüne kadar Kılıçdaroğlu’ndan bir söz duydunuz mu seçimi kaybedene kadar, ağzından tek kelime çıktı mı, çıkmadı” diye konuştu.

‘Oğan’ın oylarının çoğunluğu ne yaparlarsa yapsınlar Cumhur İttifakı’na gelecek’

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, yüzde 5.17 oy olarak üçüncü olmuştu.

“Herkesin ortak olduğu bir nokta var, o da Sinan Oğan’ın aldığı 5,2 oy çoğunluğu ne Zafer ne Sinan Oğan’ındır” diyen Mustafa Destici, “Bu oyların bir kısmı evet o ittifakındır ama o oyların daha çoğunluğu onların değildir. Tepki oylarıdır. Bunun bir kısmı Memleket Partisi’nin oylarıdır, Muharrem İnce’nin oylarıdır. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına tepki oylarıdır. Bu oylar tamamen onların cebindeki oylar değildir. O oyların önemli bir kısmı da ne yaparlarsa yapsınlar, zaten Cumhur İttifakı’na ve cumhurbaşkanı adayına gelecektir” ifadelerini kullandı

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top