DEVA, Millet’e yakın

DEVA, Millet’e yakın
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, seçim ittifakı ve ortak cumhurbaşkanı adayı konusundaki ön koşulunu “geçiş süreci üzerinde mutabakat sağlanması” olarak açıkladı.Babacan, “Geçiş sürecinde...

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, seçim ittifakı ve ortak cumhurbaşkanı adayı konusundaki ön koşulunu “geçiş süreci üzerinde mutabakat sağlanması” olarak açıkladı.

Babacan, “Geçiş sürecinde anlaşalım, nasıl işleyeceğine karar verelim, bu geçiş sürecine göre nasıl bir aday profili gerekiyor, onu da konuşalım. Eğer bu konularda da ortaklaşabiliyorsak, belki ittifak konusunu o noktada değerlendirmek mümkün olabilir” dedi.

Geçiş süreci mutabakatını çok önemsediklerini vurgulayan Babacan, “geçiş sürecinde ihtilaf çıkabilir endişesi” nedeniyle henüz herhangi bir ittifak içinde yer almadıklarını söyledi.

Babacan, 6 muhalefet partisinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasına ilişkin, “Henüz bir takvim yok ama Ocak ayı içerisinde olur diye bekliyorum. Çalışma bitti, son dakika bir aksilik çıkmazsa açıklanır. En son dijital ortamda 6 arkadaşımız toplanacaktı son rötuşlar için, aksilik olmazsa taslak tamam. Bu taslak her partinin kendi içinde değerlendirilecek.” ifadelerini kullandı.

İktidarın erken seçim için “geçici bir rahatlama” yaratmaya çalıştığını söyleyen Babacan, “O fırsat penceresi hiç açılmayacak. Açılacak diye düşünüyor olabilir ama açılmayacak. Çünkü işsizlik, yoksulluk sorunu çözülmeyecek.” dedi. Babacan, “Keşke erken seçime gitseler, hiç olmazsa bir an önce biter bu iş” ifadelerini kullandı.