DEVA Partisi’nden madencilik eylem planı: Emekçilerin can verdiği sisteme son vereceğiz

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 21, 2022 / 11:38

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Ankara’da düzenlediği lansmanla ‘Madencilik ve Enerji Eylem Planı’nı açıkladı. “Madende güven, enerjide atılım” sloganıyla açıklanan eylem planının açılış konuşmasını DEVA Partisi lideri Ali Babacan yaptı.

Amasra’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 41 işçinin isimlerini tek tek anarak konuşmasına başlayan Babacan, “Acı günlerin ortasındayız, acımız büyük” dedi.

‘KADER’, ‘FITRAT’ KAVRAMLARININ İSTİSMAR EDİLMESİNE İTİRAZ EDİYORUZ’
“Maden işçileri yaralanma, ölme tehlikesi ile çalışıyorlar. Maalesef, son 40 yılda, bini aşkın madencisini, görevi başındayken kaybeden bir ülkeyiz. Ama bu ölümlerle yaşamaya alışamayız. Madencilik ile ölümü eşitleyemeyiz.

Onun için bugün güçlü bir şekilde ‘İtirazımız var’ diyoruz. Kader gibi, fıtrat gibi önemli kavramların istismar edilmesine itiraz ediyoruz. Hükümetin bu işte hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi ellerini sabunlayıp bu işten çıkmasına itiraz ediyoruz. Madenciler neden öldü? Ölümler neden önlenemedi diye soruyoruz, itiraz ediyoruz. Geçmişten ders çıkarılmamasına itiraz ediyoruz. İş güvenliğini yok sayan çalışma sistemine itiraz ediyoruz. Cumhurbaşkanının 2022 yılında çıkıp, 1906 yılında Fransa’da olan bir maden faciasını örnek göstermesine itiraz ediyoruz.”

DEVA Partisi Tarım, Enerji, Ulaştırma Politikaları Başkanı Candan Karlıtekin’in açıkladığı Madencilik ve Enerji Eylem Planı’nda iş sağlığı ve güvenliği, çevre duyarlılığı ön plana çıktı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top